Skip to main content

TOTALFÖRSVAR

Motståndskraft och robusthet i totalförsvaret.

VI STÖDJER DIG SOM AKTÖR I SVERIGES TOTALFÖRSVAR

Om oss

Totalförsvaret består av civilt och militärt försvar och syftar till att skydda Sveriges befolkning, samhälle och territorium i händelse av krig. Totalförsvaret ska även kunna hantera samhällsstörningar och fredstida krissituationer som kräver god civil krisberedskap.

HUR VI KAN HJÄLPA TILL

Med över 20 års erfarenhet från totalförsvarsarbete hjälper vi dig oavsett vilken aktör du är och hur långt du har kommit i ditt totalförsvarsarbete. Vi utgår från lagkrav, myndigheters vägledningar och leading practice när vi identifierar krav och behov för just din verksamhet och i de tjänster som vi erbjuder.

Vi hjälper dig att ta ett helhetsgrepp om din organisations arbete när det gäller riskhantering, krishantering, kontinuitetshantering, krisberedskap och civilt försvar. Det innebär att vi kan integrera alla dina planeringsförutsättningar även om det baseras på olika lagkrav och ramverk. För att effektivisera och förenkla strävar vi även efter att harmonisera strategier och planer med bibehållen spårbarhet och kvalitet.

Kontakta oss

VÅRA TJÄNSTER INOM TOTALFÖRSVAR

KRISBEREDSKAP OCH CIVILT FÖRSVAR

Det civila försvaret och samhällets krisberedskap ska kunna hantera fredstida krissituationer och skydda civilbefolkningen i krig.

Läs mer
FÖRMÅGEUTVECKLING

Det civila försvaret och samhällets krisberedskap ska kunna hantera fredstida krissituationer och skydda civilbefolkningen i krig.

Läs mer

CIVILT OCH MILITÄRT FÖRSVAR - VAD ÄR VAD

DET CIVILA BEREDSKAPSSYSTEMET

Sveriges civila beredskap handlar om förmågan att förebygga och hantera fredstida krissituationer, krigsfara och ytterst krig. Civil beredskap är ett samlingsnamn för krisberedskap och civilt försvar. Det civila försvaret och krisberedskapen ska förstärka varandra i gemensamma processer för samordning, planering och förberedelser.

KRISBEREDSKAP

Krisberedskap handlar om förmågan att förebygga, motstå och hantera krissituationer. Krisberedskap byggs upp genom bland annat utbildning, övning samt genom den organisation och de strukturer som skapas före, under och efter en kris. Utgångspunkten är att hela samhället gemensamt och inom sina respektive områden tar ansvar för och utvecklar krisberedskapsarbetet. I detta ligger också att enskilda människor utifrån sina egna förutsättningar tar ansvar för sin säkerhet.

CIVILT FÖRSVAR

Civilt försvar handlar om hela samhällets motståndskraft vid krigsfara och krig. Civilt försvar är det arbete som görs av statliga myndigheter, kommuner, regioner, privata företag och frivilligorganisationer för att skydda civilbefolkningen och för att exempelvis sjukvård och transporter ska fungera. Det civila försvaret ska även kunna stödja Försvarsmakten.

MILITÄRT FÖRSVAR

Det militära försvaret består av Försvarsmakten och Hemvärnet samt ett antal andra myndigheter. Försvarsmakten försvarar Sveriges territorium och gränser.

(Källa: Myndigheten för samhällsskydd och beredskap)

Relaterade tjänster